Home Organisatie Monumenten Activiteiten Terugblik Weblinks Contact Zoeken
 Open Monumentendag Westerkwartier
Op 1 januari 2019 is de gemeente Westerkwartier ontstaan uit de gemeenten Grootegast, Marum, Leek en Zuidhorn. Voor de stichting Open Monumentendag gemeente Zuidhorn betekent dit dat deze is overgegaan in de stichting Open Monumentendag Westerkwartier. Deze stichting organiseert voortaan Open Monumentendag in het hele Westerkwartier. Binnenkort wordt daarom ook de website en het webadres gewijzigd.

In het Westerkwartier wordt Open Monumentendag als vanouds gehouden op de tweede zaterdag in september. De dag wordt georganiseerd door de Stichting Open Monumentendag Westerkwartier en waarschijnlijk financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Westerkwartier. Samen met een groot aantal enthousiaste mensen zorgen we ervoor dat op Open Monumentendag in het hele Westerkwartier een groot aantal monumenten geopend is en dat er leuke en boeiende dingen te doen, te zien en te horen zijn.

In 2019 wordt Open Monumentendag gehouden op zaterdag 14 september. Het thema is Plekken van plezier. Nadere informatie over de opening volgt binnenkort. Op donderdag 12 september is er een leuke informatie-avond in Hotel Aduard. Het koor 'Suxwort Zingt' uit Niehove omlijst deze avond muzikaal. Het jaarthema “Plekken van Plezier” wordt verder met leuke verhalen uit de praktijk uitgediept door Mien Westerkwartier en Rederijkerskamer Ons Genoegen. “Hoe hebben mensen zich in de loop der eeuwen vermaakt, en welke monumenten zijn daarvoor het decor of het podium geweest?.

Meerdere monumenten in de verschillende plaatsen van de gemeente zullen op zaterdag 14 september hun deuren openen voor publiek.

Bent u nieuwsgierig geworden, klik dan op een van de knoppen bovenaan deze website. Onder de knop Activiteiten vindt u binnenkort informatie over de monumenten die op deze Open Monumentendag geopend zijn en de activiteiten. Half juli 2019 zullen alle activiteiten op de website staan. Informatie over voorgaande jaren (onder de hoede van stichting Open Monumentendag gemeente Zuidhorn) vindt u onder de knop Terugblik. Foto's van de meer dan 100 rijksmonumenten in de gemeente Zuidhorn zijn te vinden onder Monumenten. Slechts een aantal van hen is dus op Open Monumentendag geopend, er zijn echter ook monumenten geopend in de andere plaatsen in het Westerkwartier.

Hebt u vragen, opmerkingen of suggesties, stuur ons dan een e-mail. Klik hiervoor op de knop Contact.

Wij hopen u op Open Monumentendag in onze gemeente te mogen begroeten.