Home Organisatie Monumenten Activiteiten Terugblik Weblinks Contact Zoeken
 Open Monumentendag Westerkwartier
Op 1 januari 2019 is de gemeente Westerkwartier ontstaan uit de gemeenten Grootegast, Marum, Leek en Zuidhorn. Voor de stichting Open Monumentendag gemeente Zuidhorn betekent dit dat deze is overgegaan in de stichting Open Monumentendag Westerkwartier. Deze stichting organiseert voortaan Open Monumentendag in het hele Westerkwartier (zie ook de website van de nieuwe stihting).

In het Westerkwartier wordt Open Monumentendag als vanouds gehouden op de tweede zaterdag in september. De dag wordt georganiseerd door de Stichting Open Monumentendag Westerkwartier en waarschijnlijk financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Westerkwartier. Samen met een groot aantal enthousiaste mensen zorgen we ervoor dat op Open Monumentendag in het hele Westerkwartier een groot aantal monumenten geopend is en dat er leuke en boeiende dingen te doen, te zien en te horen zijn.

In 2019 wordt Open Monumentendag gehouden op zaterdag 14 september. Het thema is Plekken van plezier. Alle informatie vindt u op de website van Open monumentendag Westerkwartier. Op donderdag 12 september is er een leuke informatie-avond in Hotel Aduard. Het koor 'Suxwort Zingt' uit Niehove omlijst deze avond muzikaal. Het jaarthema “Plekken van Plezier” wordt verder met leuke verhalen uit de praktijk uitgediept door Mien Westerkwartier en Rederijkerskamer Ons Genoegen. “Hoe hebben mensen zich in de loop der eeuwen vermaakt, en welke monumenten zijn daarvoor het decor of het podium geweest?.

Tweeënvijftig monumenten in allerlei verschillende plaatsen binnen de gemeente openen op zaterdag 14 september hun deuren voor publiek.

Bent u nieuwsgierig geworden, kijk dan op de website van de Link